Italien är mitt absoluta favoritresemål, inte bara för sin
vackra natur, sitt härliga klimat, sin spännande historia och sitt gästvänliga
folk. Utan främst för sin kulinariska överlägsenhet. Mat och matlagning är ett
stort intresse som ligger mig varmt om hjärtat. Jag står gärna hemma och testa
nya recept, råvaror och andra idéer, och det italienska köket är för mig
överlägset alla andra. Rustik härliga mat med jordnära smaker, alltid färska
råvaror hämtade direkt från naturen, vilt, fisk och skaldjur, grönsaker och
spannmål, vindruvor och oliver, och inte minst deras underbara viner.
Vad sägs
om skinka från Parma, olivolja från Toscana, balsamvinäger från Modena, tryffel
från Umbrien, pasta från Rom, parmesanost, pizza och massa mer, mums!
Jag vill
passa på att dela med mig med ett av mina absoluta favoritrecept, kyckling med
färsk pasta och balsamvinägersås.
4 port
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk oregano
- 4 skivor parmaskinka
- 2 dl Arla®
vispgrädde
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk konc kycklingfond
- 2 st pressade vitlöksklyftor
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Serveras med färsk pasta.
Är du intresserad av en resa till Italien? Självklart
hjälper vi dig med bokningen. hos oss bokar du hela paketet, flyg, hotell och
aktiviteter, vingårdsbesök med provningar, matlagningskurser, middagar och
massa mer. Slå oss en signal på 0522 - 18600 så drömmer vi oss till Italien en stund.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar