måndag 11 augusti 2014

I stället för hotell, matiga crêpes och damer i plisserad kjol - London del 1

London!! Allt för längesedan man var här. Sist var för ca 3 år sedan. Det har hänt en hel del sedan dess. OS har varit i stan och många byggnader har poppat upp som svampar ur asfalten. Anledningen att det blev en weekend till London är att jag ska åka som reseledare/värdinna för ca 20 personer i oktober just hit.. Jag har aldrig varit på Gatwick flygplats och ville få koll på läget. (Man vill ju inte tappa bort sig med 20 gäster någonstans) Sen så har min vän Kristin aldrig varit i London så hon var min testpilot och trogna följeslagare. (Tack för en fantastisk helg Kristin)

Stationen tio minuter från vårt boende

Vi bodde på Rosebery Avenue163 Rosebery Avenue, London N17 9SG. Detta är ett hus där man hyr ut 5 rum med delad toalett, dusch, kök och uteplats. Fantastiskt fräscht! Vi betalade ca 1 200 kr/person för tre nätter. Sen en enorm bonus är att det blir trevligt snack med andra hyresgäster i huset medan man rör runt i grytorna. Det som kan ses som ett litet minus var att det var svårt att hitta. Men som tur var fick vi hjälp av en trevlig kille ända fram till dörren. Stället saknar helt skylt men det bidrar ju också till en trevlig hemmakänsla. Lite som Carina Berg flyttar in.

Här bodde vi
Nattakorv i köket


Första dagen vaknade vi utsövda men något svettiga- den kvava luften hade hittat även till London.
Efter frukost på terrassen begav vi oss till Hampstead ett av Londons mer välbärgade områden. Husen är dyra med små söta dörrar i poppiga färger. Hampstead är också omgett av grönområden, dammar och hurtiga människor som joggar längst vattenkanten. Själva stadskärnan har en fransk småstadskänsla på något vis. Småbutiker som säljer dyra kläder, mysiga caféer, delikatess butiker och en annan lyxig food track som säljer street food. En sådan som man inte får missa är ”La Creperie De Hampstead” matiga eller söta crêpes för bara 5 pund. Missa inte!!
Åk till Hampstead- sätt dig på ett café, titta på snygga damer i plisserad kjol och njut av en bit av London som får dig att mysa inombords.



La Creperie De Hampstead

Håll utkik-det kommer fler tips för din nästa Londonresa inom kort. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar