onsdag 13 augusti 2014

Korta avstånd- stora skillnader och ett hål i väggen - London del 2

Som den ”guide” jag var kände jag att jag var tvunget att visa Kristin hur olika Londons stadsdelar kan vara. Vi tog tunnelbanan från Hampstead till Camden Town- 3 stop på Northern line. Istället för att mötas av damer i plisserade kjolar, gjorde all sköns sköna blandning av människor entré. Jag gillar verkligen myllret av människor, marknadsförsäljare och gatumusikanter i Camden! 


Den som gillar Vintagekläder hittar det mesta här. Dock är allt väldigt dyrt, fast kul! Så passa på att prova bara för att få ett gott skratt.
 (psst! nästa inlägg om London ger jag tips på en fantastiskt Vintage/second hand butik där Kristin hittade 5 klänningar och 1 kjol för ca 600 kr-det ni!)

Efter lite marknadshäng började det kurra i våra magar. Det finns visserligen massa matmarknadsstånd så visst kan man äta i här. Men ljudnivån är hög och vi var ju ute efter en dold pärla- så vi tog en promenad och hoppades springa på något. Efter ca 30 minuters fick vi syn på en kinesisk restaurang. Eller det är synd att säga restaurang, det var mer av ett hål i väggen. Ska ärligheten fram så såg det inte direkt inbjudande ut. Men ack så fel vi hade! Hålet i väggen heter ”Miss Bun” Miss Bun själv serverar mat från ett vanligt lägenhetskök. Vi beställde ”hot pot” som är en gryta med nudlar, bläckfisk, kinesisk kål, lammkött, räkor och chili. Blä! Kanske ni tänker nu. Men icke då, det var hur smarrigt som helst. Serverades direkt ur kastrullen som Miss buns ställde fram direkt på bordet.
Kristin tyckte att vi skulle testa fler rätter- så vi beställde dumplings och något bulldeg med fläsk i. Jätte konstigt men fantastiskt gott. Det är tydligen en vanlig kinesisk rätt som jag helt missat. När maten var slukad och betald (ca 20 pund för hela kalaset för 2 personer) följde oss Miss Bun till tunnelbanestationen-så vi inte skulle gå vilse! Miss Bun hittar ni på 322 Kentish Town Road




Hot Pot


Detta var det enda lektyr som fanns att bläddra i..




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar